marți , septembrie 18 2018
Acasa / Activitati municipale / STREAMLINE – Când economia duce la performanţă

STREAMLINE – Când economia duce la performanţă

Noua generaţie de automăturători industriale Streamline de la FAUN combină sistemul unic de recirculare a aerului dezvoltat de producătorul german cu un flux de aer suplimentar generat cu ajutorul unui motor diesel Volkswagen,  mai mic și mai ușor, ce permite poziţionarea ventilatorului exact pe direcţia curentului de aer.

Astfel, datorită acestui sistem compact, rămâne un spaţiu suplimentar utilizat pentru montarea unui rezervor de apă în plus și care se comportă precum o barieră ce reduce zgomotul ventilatorului la nivelul cabinei șoferului. Rezultatul final este uimitor, fluxul de aspirare este îmbunătăţit considerabil, consumul de combustibil este redus, la fel și nivelul emisiilor poluante și zgomotul instalaţiei de aspirare. Mai mult, capacitatea de absorbţie este mărită, de asemenea, și datorită noii coloane de aspirare în formă de V, care reduce în același timp și gradul de uzură al elementelor de lucru, fiind necesară schimbarea unei singure perii. Astfel, automăturătoarea FAUN  VIAJET Streamline necesită mai puţin timp pentru operaţiunile de mentenanţă și funcţionează mai bine și pentru mai mult timp. În acest an, FAUN a anunţat lansarea a două noi modele din gama POWER: automăturătorile industriale VIAJET 8 și VIAJET 12, special create pentru operaţiunile extrem de dificile, precum cele de pe șantierele de construcţii.
VIAJET 8 Reprezentantul mai mic al gamei POWER a fost construit pe un șasiu Mercedes Benz de 18 tone. Cu un volum util de 8,8 mc, automăturătorile industriale VIAJET 8 sunt echipate cu un rezervor de apă primar cu o capacitate de 1.500 de litri și unul secundar de 700 de litri. Ambele rezervoare de apă sunt fabricate din plastic ranforsat cu fibră de sticlă non-coroziv (GFRP). La cerere, modelul VIAJET 8 poate fi dotat cu un rezervor
de apă GFRP adiţional cu capacităţi de 1.200, 1.700 sau chiar 2.000 de litri. Pentru că acest vehicul este folosit pe șantierele de construcţii în special pentru transportul de asfalt mărunţit, VIAJET 8 a fost dotat și cu transmisia hidrostatică FAUN HS2000. Ventilatorul special al echipamentului, în combinaţie cu un flux de 140 l/min produs la o capacitate maximă de 200 bar permite livrarea unui jet de apă de mare presiune care asigură curăţarea de praf și uscarea suprafeţei în totalitate. Sistemul de curăţare SC250U este instalat sub partea din spate a automăturătorii și poate acţiona pe o distanţă de 150 mm stânga și dreapta de la cabina vehiculului. Două duze FLATJET ale sistemului de curăţare asigură curăţarea completă a suprafeţelor.
VIAJET 12 Automăturătoarea industrială VIAJET 12 este montată pe un șasiu cu 3 osii. Rezervorul este format din două spaţii de 12 mc, rezervorul de apă standard având o capacitate de 4.700 de litri. Caracteristica tehnică specială a acestei mașini o reprezintă sistemul de curăţare SC250U FAUN-HYDROJET de înaltă presiune, care poate fi folosit independent de aspirarea de admisie, evitându-se astfel avarierea vehiculului în timpul procesului de curăţare. Ambele sisteme de curăţare sunt alimentate cu apă cu ajutorul unei pompe de înaltă presiune de 300 de bar. Și în cazul modelului VIAJET 12, sistemul de curăţare poate acţiona pe o distanţă de 150 mm pe partea stângă și cea dreaptă.

Vezi si articolul :

img645

Suprastructură compactoare pentru colectarea şi transportul deşeurilor biodegradabile cu unitate de spălare pubele

Grădinariu Import Export, una dintre firmele cu tradiţie în România în domeniul mașinilor pentru construcţii  …