marți , septembrie 18 2018
Acasa / Activitati municipale / SNOWEK TROMBIA lansare mondială

SNOWEK TROMBIA lansare mondială

Compania finlandeză Snowek Oy este un dezvoltator  de soluţii destinate întreţinerii drumurilor.  Compania proiectează, produce și comercializează echipamente de lucru pentru vehicule de întreţinere rutieră, încărcătoare frontale, tractoare și excavatoare. Principalele produse Snowek sunt măturătorile  Trombia cu sistem cu vacuum controlat. Snowek Oy  a fost înfiinţată în anul 2011, având baza în orașul Kuopio.

Studiu de caz:  SNOWEK TROMBIA Primul utilaj cu tehnologia integrată Trombia Snowek a fost livrat la începutul anului 2016, acesta fiind destinat curăţeniei stradale și din zonele industriale, sistemul  waterless asigurând un consum redus de apă și deci timpi de utilizare mai lungi între două alimentări. Compania H. Grandberg Oy din Finlanda este specializată în servicii de întreţinere a drumurilor în special pe timp de iarnă dar și pe tot parcursul anului. Pentru a pu
tea asigura servicii profesioniste de întreţinere în zone industriale dar și municipale pe termen lung, societatea a ales sistemul Trombia Snowek atașat la un încărcător frontal pe pneuri Caterpillar. După primele 250 de ore de funcţionare, cumpărătorul acestuia are deja o opinie formată despre performanţele echipamentului și mai ales a noii tehnologii înglobate.
Contractorii finlandezi de servicii de întreţinere a drumurilor se confruntă cu cele mai dure con
diţii din lume: ierni haotice cu căderi masive de zăpadă, pe perioade lungi de timp. Astfel, zăpada trebuie permanent colectată și nisipul împrăștiat pe suprafaţa drumurilor municipale îngheţate. Pe de altă, parte, de obicei în luna martie iarna se termină brusc și cantităţi mari de zăpadă se topesc, iar nisipul rămas pe străzi trebuie rapid strâns de utilaje puternice, deoarece riscă să se ridice în aer și să acopere orașul cu un praf fin, abraziv. Datorită acestor condiţii extreme, municipalităţile caută permanent soluţii eficiente prin care să facă faţă cât mai eficient atât căderilor mari de zăpadă, cât și problemelor ce apar imediat după dispariţia ei. Cu toate acestea, strângerea nisipului începe cu o lună mai târziu decât ar fi necesar, deoarece chiar dacă zăpada dispare, temperaturile din timpul nopţii sunt atât de reduse încât apa îngheaţă instantaneu. Astfel, măturătorile echipate
cu rezervoare de apă trebuie să fie ţinute în spaţii închise, la temperaturi constante și utilizate numai când temperatura de afară devine pozitivă. Trombia poate fi utilizată indiferent de temperatură, ceea ce o propulsează printre cele mai căutate utilaje municipale de către primăriile care se confruntă cu temperaturi negative, perioade lungi în fiecare an.
Concluziile utilizatorului O capacitate de curăţare superioară, viteză de înaintare mare, unică pe piaţă, în concluzie o eficienţă greu de egalat pe piaţă de către sistemele de curăţare stradală autopropulsate. Utilizatorul primului utilaj Trombia a declarat oficial că viteza de curăţare și calitatea sunt superioare oricărui dispozitiv existent pe piaţă, chiar și comparat cu cele mai scumpe utilaje existente. Curăţarea cu ajutorul periei frontale a demonstrat că la viteza de 8 km/h suprafaţa drumului este atât de perfectă încât depășește chiar performanţele mașinilor ce utilizează tehnologia cu vid. Mai mult,  Trombia a fost testată fiind pusă să lucreze în urma unui utilaj autopropulsat clasic de măturare a drumului. Rezultatul a fost uimitor, deoarece a reușit să mai colecteze 100 kg de praf de pe suprafaţa abia măturată.

Vezi si articolul :

img645

Suprastructură compactoare pentru colectarea şi transportul deşeurilor biodegradabile cu unitate de spălare pubele

Grădinariu Import Export, una dintre firmele cu tradiţie în România în domeniul mașinilor pentru construcţii  …