sâmbătă , august 18 2018
Acasa / Tratament deseuri solide si biomasa / PRESONA lansează o nouă serie la IFAT 2016

PRESONA lansează o nouă serie la IFAT 2016

Producătorul suedez Presona produce o gamă vastă de echipamente de înaltă calitate, fiabile și economice, destinate reciclării, de la prese de balotat, compactoare și tocătoare, până la sisteme de extracţie a deșeurilor  și staţii de sortare.

seria de prese de balotat sP este recomandată pentru firmele ce utilizează sisteme de imprimare de mare capacitate, mașini de legat cărţi, depozite centrale și alte segmente de business care necesită utilizarea de astfel de echipamente pentru manevrarea cantităţilor mici de material.
Presele heavy duty din seria LP sunt destinate utilizatorilor profesionali care au nevoie de operaţiuni complet automatizate. Aceste prese de tip canal manevrează cantităţi mari de material, de la 4 până la 50 de tone pe oră și sunt echipate cu tehnologia de pre-presare  Presona. Staţiile de sortare sunt des
tinate recuperării eficiente a fracţiilor reciclabile din deșeurile municipale solide. Sistemul de Extracţie a Deșeurilor reprezintă soluţia completă pentru manevrarea raţională și eficientă a resturilor de hârtie provenite din industria grafică, de la producătorii de hârtie și carton și din industria de ambalare.

Alegerea echipamentului potrivit se face luând în calcul criterii precum: cantitatea de material prelucrat pe oră în tone sau metri cubi; caracteristicile sau tipul de material ce urmează să fie presat și dimensiunea și greutatea presei de balotat dorite. Seria LP va fi prezentă la IFAT cu noi modele de prese de balotat, începând cu cea mai mică, LP 50 și până la cele mai mari, tractate,  Presona LP 110 CHF S, care poate livra baloturi de 1.100×1.100 mm, legate cu aţă de prolipropilenă sau LP 60 VHF, baloturi de 1.100×750. Toate au aceleași principii de proiectare și același concept tehnic, ieșind în evidenţă prin design, performanţă, eficienţă energetică și fiabilitate. LP 60 VHF poate fi livrat în funcţie de necesităţi în trei dimensiuni diferite, cu motor de 37, 45 și 55 kW, oferind un raport foarte bun preţ/performanţă. Acesta oferă o densitate maximă pentru fie
care balot, costurile de transport fiind, prin urmare, cele mai reduse din clasa sa. De asemenea, aţa de prolipropilenă are costuri reduse, de 30 – 50% din preţul unei sârme de oţel.
Noul LP 50 –  mai mare nu înseamnă întotdeauna mai bun Cea mai mică presă de balotat din seria LP, modelul LP 50 EH, va fi de asemenea prezentă la IFAT. Faţă de modelul anterior, aceasta se poate utiliza mult mai simplu, fiind eliminate picioarele de sprijin pentru elementul de legătura ECC, ocupând astfel mai puţin loc. Designul redus ascunde însă o capacitate mare de compactare, debitul său mediu pe oră, pentru material carton, fiind de 10 tpa. Potrivit pentru balotarea mai multor tipuri de materiale, precum hârtie, carton, folii de plastic sau PET-uri, noul LP 50 EH este alimen
tat cu ajutorul unei benzi transportoare și este disponibil, opţional, cu două tipuri de motoare, de 22 kW și 37 kW. O gamă largă de opţiuni personalizate în funcţie de tipul utilizării sunt disponibile pentru a adapta performanţele sale la anumite cerinţele specifice. De asemenea, LP 50 EH va incorpora toate beneficiile oferite utilizatorului de către modelele mai mari din seria standard LP. Tehnologia originală de presare dezvoltată de Presona oferă o reducere semnificativă a costurilor de energie cu păstrarea puterii mari în procesul de compactare. Deoarece constructiv este mai simplu, uzura sa în timp este mai redusă, iar zgomotul în timpul lucrului mai scăzut. Noul LP 50 EH se bazează pe funcţia „plug-and-play” Presona, adică deși este fabricat la comandă, modulele lui sunt standardizate, asigurând un transport rapid și eficient, o instalare și punere în funcţiune simple.

Presona LP 60 EH –  pentru randament maxim LP 60 EH este cea mai nouă presă de balotat din gama LP, fiind prezentată oficial în cadrul IFAT 2016. Poate fi livrată în funcţie de utilizare cu două variante de motorizare, datorită randamentului său înalt și posibilităţii de a fi folosită pentru o gamă largă de materiale reciclabile, fiind considerată una dintre cele mai performante mașini de acest tip disponibile în prezent pe piaţa internaţională. Noul model poate fi comandat cu un motor de 37 kW sau 45 kW și poate livra un debit mediu de până la 12 tone de carton pe oră. Datorită forţei de presare ce depășește 60 de tone, densitatea baloţilor este foarte mare, costurile de manipulare și transport fiind astfel mult mai reduse. Plăcile de presiune pot fi rapid schimbate cu unele din oţel HARDOX de înaltă rezistenţă, destinate materialelor dificile și abrazive.
Sistemul de control cu touch screen PREMI 2.0 PLC Control System Toate utilajele de balotat din noua serie Presona LP vor fi dotate cu cele mai recente tehnologii de comandă și control prin intermediul unui ecran touchscreen. Acestea vor încorpora sistemul de control PREMI 2.0 PLC în dotare, oferind operatorilor instalaţiilor de reciclare și managerilor posibilitatea de a verifica, gestiona și a modifica parametrii de lucru prin intermediul unui monitor.
Acesta este montat pe panoul de control al presei sau pot fi utilizat independent de către operator. Modul său de lucru permite pre-setarea a 20 de moduri de lucru utilizate în mod frecvent, comutarea între ele făcându-se cu ajutorul touchscreen-ului animat. Dacă este necesar, operatorul poate configura sistemul pentru un anumit tip de proces, nestandardizat. Sistemul permite verificarea în mod real a randamentului mașinii și chiar depanarea sa atunci când este cazul, aceste operaţiuni putând fi realizate fie cu ajutorul ecranului tactil montat pe panoul de control al mașinii, fie de la distanţă, cu ajutorul unui calculator instalat într-un birou. Datorită unei aplicaţii de tip cloud ce înglobează sistemul de control electronic al mașinii, coordonatorii fabricilor de prelucrare au acces direct la datele operaţionale, la informaţiile privind randamentul sau eficienţa energetică. Informaţiile tehnice ce pot fi verificate de la distanţă includ datele privind funcţionarea supapelor și motorului, poziţia și uzura pieselor în mișcare din interiorul utilajelor, temperatura uleiului și presiunea de lucru. PREMI 2.0 PLC stochează informaţii importante în timp despre procesul de lucru, astfel utilizatorii pot să îmbunătăţească eficienţa procesului tehnologic. De asemenea, poate fi actualizat on-line, setat pentru diferite limbi în funcţie de ţara unde funcţionează și are trei nivele de acces: Operator, Manager și Service Presona. Noile game de prese specializate produse de  PRESONA AB pot fi văzute la IFAT 2016  vizitând standul C1 351/450.

Vezi si articolul :

img424

Un singur sistem, două utilaje, două lansări mondiale

Noul hook-lift separator Doppstadt HS 800 Selector împreună cu echipamentul de mărunţite DW 3060 Type …