marți , septembrie 18 2018
Acasa / Activitati municipale / ADISS – tehnologii românești de renume internaţional

ADISS – tehnologii românești de renume internaţional

Domeniul tehnologic-industrial din România,  privit de-a lungul anilor cu scepticism datorită  lipsei de investiţii și de perspective, este  reprezentat cu mândrie de un mare producător,  unul dintre liderii la nivel naţional în domeniul  tratării apei uzate municipale/industriale  și al construcţiei suprastructurilor municipale  specializate – compania ADISS, cu sediul  în orașul Tăuţii Măgherăuș, lângă Baia Mare.

Adiss și-a început activitatea în 1993 ca birou de proiectare mecanică pentru echipamente de proces și a evoluat organic în cei 23 de ani de existenţă, devenind singurul brand românesc care a creat și perfecţionat propria tehnologie în domeniul tratării apelor uzate orășenești – AdiPur, concretizată în staţiile de epurare compacte modulare AdiPur și în echipamentele proprii fabricate în românia.
Performanţe  unice Astăzi, în acest domeniu de activitate, ADISS este o firmă integrată complet, care oferă clienţilor săi soluţii tehnologice, echipamente de proces, servicii post vânzare complete și integrarea echipamentelor în orice standard de calitate, pentru furnizori, subcontractori sau antreprenori generali. Și pentru că în condiţiile actuale de piaţă parteneriatele puternice sunt definitorii atunci când vine vorba de produse competitive destinate clienţilor, oferta completă pentru echipamentele de proces în cadrul staţiilor de tratare a apelor uzate este asigurată și de parteneriatul exclusiv al ADISS pentru România cu una din cele mai mari firme producătoare de astfel de echipamente la nivel european, compania HUBER din Germania. Suprastructurile specializate municipale reprezintă cel de-al doilea domeniu de activitate al companiei ADISS. O parte din acestea sunt concepute în colaborare cu compania HOLZMANN din Austria, fiind proiectate pentru a face faţă condiţiilor dure de exploatare din România.
Viziunea ADISS,  de la idee la produs ADISS are o viziune de business relativ simplă: „Oamenii buni creează produse bune”. De altfel, întreaga activitate se învârte în jurul acestei filozofii. ADISS mizează pe tineri capabili și pasionaţi de inginerie cărora li se oferă o platformă de dezvoltare personală, într-un cadru competitiv, orientat spre rezultate, cu recunoașterea și premierea performanţelor. Soluţiile și produsele ADISS sunt proiectate de către o echipă de ingineri și tehnologi experimentaţi, care utilizează cele mai noi software-uri de proiectare 3D precum AutoCAD și SolidWorks, și programe de simulare a fluxului tehnologic și rezistenţei materialelor. Producţia staţiillor de epurare compacte containerizate ADIPUR și a suprastructurilor municipale specializate se face într-o fabrică cu o suprafaţă de 10.000 de mp, dată în folosinţă în anul 2010. Sediul și fabrica ADISS, situate lângă aeroportul internaţional din Baia Mare, sunt rezultatul unei investiţii de tip greenfield, care cuprinde: 1.400 mp birouri și show- room; 8.200 mp producţie; 30.000 mp spaţiu total al amplasamentului; mașini unelte de ultimă generaţie pentru debitare, strunjire, roluire, sablare, vopsire; 30 de standuri speciale pentru asamblare staţii de epu
rare Adipur și mașini municipale; 4 standuri speciale pentru service. 120 de oameni creează și produc echipamente, conduc proiecte și dezvoltă soluţii și servicii pentru municipalităţi și industrie, contribuind astfel la îmbunătăţirea mediului în România.
ADIPUR- Staţii de epurare  compacte containerizate Gama ADIPUR este destinată epurării avansate (cu reducerea azotului și fosforului) a apelor uzate uzate orășenești și a apelor uzate menajere în așezări urbane cu până la 6.000 de locuitori echivalenţi, sau extinse până la 12.000, în cazuri particulare. O caracteristică importantă a acestor staţii o reprezintă flexibilitatea în raport cu debitul de apă menajeră care trebuie epurată. Concepţia modulară de care dispun permite funcţionarea lor începând de la un debit redus, până la debitul maxim pentru care au fost proiectate.
Modulele staţiilor de epurare pot fi oprite sau pornite în funcţie de debit, ceea ce duce la un management optim al variaţiei debitului de apă și la reducerea semnificativă a costurilor de exploatare. Materialele din care sunt construite sunt atent selecţionate pentru a realiza un produs fiabil, de cea mai bună calitate. Toate construcţiile metalice de tip container, modulul tehnologic de echipamente, modulul de epurare mecano-biologic, etc sunt construite exclusiv din oţel inox. Traseele tehnologice, și elementele de montaj sunt realizate din materiale rezistente la coroziune și la razele solare, etc. (ţevi de inox, PEID, PP, zincare la cald, cauciuc).
AdiPur este produs în patru serii: nn  ADIPUR S1 (200 – 6.000 ELS) – Staţii de epurare compacte modulare, mecano-biologice cu bioflux fix, supraterane containerizate și bazine de omogenizare, stocare nămol, subterane în beton.

Avantajele oferite sunt numeroase: suprafaţă redusă de amplasament; costuri de investiţie reduse cu cel puţin 15%; costuri de exploatare mai mici; durată mare de viaţă și fiabilitate ridicate, fiind fabricate din oţel inoxidabil și materiale anticorozive; automatizare completă cuplabilă cu sistem de monitorizare SCADA (fiecare echipament este structurat și dotat pentru a se integra în sistemul de monitorizare și intervenţie de la distanţă); tehnologie ridicată cu stabilitate mare a procesului, fără zgomot și miros.
Soluţii de proces  complete pentru  staţiile de tratare a apei Soluţiile ADISS pentru epurarea apelor uzate menajere de la 200 la 16.000 ELS sunt bazate pe tehnologia ADIPUR, iar cele pentru epurarea de la 3.000 ELS la 100.000 ELS sunt bazate pe furnizarea echipamentelor tehnologice integrate în staţii de epurare clasice în betoane. Pentru epurarea apelor industriale ADISS a dezvoltat o gamă de soluţii care se adresează tuturor celor care folosesc apa în procesul tehnologic sau care poluează apa, în general pe cale industrială.
Mașini municipale  specializate Echipamentele combinate curăţător- vidanjă, autocurăţătoarele și autovidanjele sunt soluţii integrate
mobile pentru întreţinerea și curăţarea căminelor și ţevilor întâlnite în canalizările orașelor, pentru curăţarea industrială și pentru transportul de fluide semi-lichide de uz în procese tehnologice.
Pe lângă variantele standard ale acestor suprastructuri, ADISS oferă și variante personalizate, adaptate nevoilor particulare ale clienţilor, ceea ce duce la un raport optim dotări/preţ/calitate. În plus, compania asigură consultanţă gratuită în alegerea elementelor opţionale ale suprastructurii, a tipului de șasiu și a gradului de automatizare a mașinii. Echipamentele sunt proiectate sub licenţa Holzmann (Austria). Toate componentele sunt de cea mai bună calitate, aprovizionarea se face din Austria, iar producţia se realizează la fabrica ADISS. Pentru a asigura funcţionarea continuă a echipamentelor pe toată durata exploatării lor, ADISS asigură servicii post-vânzare complete, mentenanţă și consultanţă care minimizează costurile și timpii  morţi de exploatare și maximizează timpul de operare.
Seriile de mașini specializate produse de ADISS includ modelele Adiss VAC, Adiss JET, Adiss COMB, Adiss ADR, autostropitori stradale și mașini pentru transport apă potabilă.

Vezi si articolul :

MEILLER – „mai rapid, mai jos, mai ușor”

Expoziţia IFAT reprezintă un eveniment de maximă importanţă pentru producătorul Meiller, una dintre cele mai …